«Дядя Петя, дякуємо за тепло!»

Жмеринські лісівники допомагають дітям-вимушеним біженцям з Київщини
Саме такими простими,  щирими словами почали свій лист-подяку діти-вимушені біженці, яким лісівники ДП «Жмеринський лісгосп» допомогли комфортно облаштуватися в м. Жмеринка. А дядя Петя – це Петро Володимирович Бендера, шанований на Вінниччині лісівник і багаторічний директор Жмеринського держлісгоспу.
Але для діток, яких на Вінниччину закинула нелюдська і навіть незвіряча жорстокість російських загарбників, директор – просто дядя Петя, який їм допоміг у скрутну хвилину. Адже місто може бути і чужим, але для нас, українців, чужих дітей не буває. Особливо зараз.
Потурбувалися про перебування п’яти дітей різного віку із смт Велика Димерка Броварського району Київської області небайдужі мешканці  Жмеринської громади (волонтери побажали не називати свої імена). Бендера П.В., дізнавшись від волонтерів про проблеми юних переселенців, негайно відгукнувся і доклав усіх зусиль, аби забезпечити комфортні умови діткам: Дімі (2 роки), Мілані (9 років), Саші (13 років), Артему (13 років), Вікторії (18 років).
- По всій Україні небайдужі громадяни дають укриття тим, хто змушений виїхати з міст, селищ, які потерпають від обстрілів та бомбардувань російських варварів. У непростий для нашої держави час кожен має зробити свій внесок у спільну справу оборони рідного краю. Лісівники нашого держлісгоспу активно підтримують вимушених біженців, переселенців, наші Збройні Сили, волонтерів. Єдність - це наша зброя! – зазначив Петро Володимирович. – Наш обов’язок в цей складний час – сумлінно працювати, зміцнювати державу, наближаючи таким чином довгоочікувану перемогу над ворогом.  Скажу відверто, маю чимало нагород, подяк за багаторічну роботу. Але ця подяка, написана дитячою рукою, скроплена дитячими слізьми – найдорожча! Особлива! Нехай Бог вас захищає, дорогі хлопчики й дівчатка. Ми, дорослі, зробимо все можливе й неможливе, щоб повернути вам мирне й щасливе дитинство!
Віримо в Україну. Віримо в Божу поміч. Віримо в ЗСУ! Перемога – за нами!