Вінничани запасаються дровами

Високий попит на дрова у всіх громадах відзначають жмеринські лісівники
Вінниччина готується зустріти найважчий опалювальний сезон за роки незалежної України. Населення шаленими темпами запасається дровами, підприємства за умови наявних дозволів переходять на твердопаливні котли. Найбільший постачальник в області дров паливних – це лісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. ДП «Жмеринський лісгосп» - одне з найбільших за площею держлісфонду підприємство, яке наразі активно забезпечує дровами паливними велику кількість громад.
Цього року на підприємстві заплановано реалізувати дров паливних 38 тисяч кубометрів. На сьогоднішній день продано вже більш як 28 тисяч кбм.
- Важко сказати, у яких громадах найбільший попит на дрова паливні, адже надзвичайно високий попит скрізь, - зазначає головний інженер підприємства Анатолій Гаврилюк. – На сьогодні найбільша можливість підприємства забезпечити по максимуму дровами населення та підприємства Жмеринської, Джуринської, Барської територіальних громад. У лісових масивах поблизу Ямпільської територіальної громади на сьогодні практично відсутні рубки головного користування, тому мешканці цих населених пунктів забезпечують себе дровами, приміром, з Моївського лісництва.
Крім звичайних дров, підприємство реалізовує колоті дрова. Нв Жмеринському нихньому складі є автоматизований дровокол та нещодавно придбали два ручні дровоколи.
Ціна кубометра на дрова колоті — 1600 грн., на круглі дрова - 1300 грн, а для пільгових категорій — 804 грн.
З питань придбання дров паливних звертайтеся до відповідальних в адміністрації лісгоспу (лісництва). Купівля деревини для опалення на потреби фізичних осіб здійснюється за наступною процедурою:
 Звернутися до контори лісгоспу або лісництва з заявою, у якій вказати обсяг. 
 Отримати рахунок на оплату лісопродукції, де вказані всі реквізити державного підприємства лісового господарства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.
 Здійснити оплату у зручний для вас спосіб.
 Після оплати домовитися про відвантаження деревини паливної.
Ціни на дрова паливні встановлюються згідно затвердженого прейскуранта.
 
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ