Вінницьким лісівникам представили сучасну протипожежну техніку

Сьогодні на базі ДП «Вінницький лісгосп» відбулася презентація модулів пожежогасіння датської кампанії «FIRESECURITY». У заході взяли участь перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Діденко В.І., головні спеціалісти відділу лісового господарства ВОУЛМГ, головні лісничі та інженери з охорони й захисту лісу Вінницького і Жмеринського держлісгоспів.
Діденко В.І. підкреслив:
- Охорона та захист лісових масивів від вогню – вічно актуальне питання. Особливо у час війни з російськими окупантами.. Щоб оперативно й вчасно відреагувати на лісову пожежу, потрібно мати сучасну протипожежну техніку. Надзвичайно важливо зупинити пожежу на ранній стадії. У безпечний спосіб і з найменшими наслідками.
Представник кампанії Андрій Тугай проінформував, що датською кампанією розроблено обладнання, що використовує мінімальну кількість речовини, безпечної для людей, техніки, навколишнього середовища. Обладнання просте у використанні.
Кампанією розроблено метод тонкого розпилення пінно-водяного розчину. Обладнання має ряд унікальних переваг:
- підходить для гасіння всіх матеріалів;
- забезпечує швидке зниження температури;
- велика дальність струменя – від 10 до 18 метрів;
- мінімальні збитки від води у процесі гасіння;
- можливість використання розпилювача для руйнування легких конструкцій.
Учасникам заходу продемонстровано модулі пожежогасіння насосного типу та на стисненому повітрі. Перші модулі з резервуарами на 150, 300, 600 літрів та насосними станціями з бензиновим двигуном чи дизелем. До стандартної комплектації входить резервуар для води, насосна станція. Це готові модулі для встановлення на транспортних засобах без додаткової підготовки.
Модуль на стисненому повітрі – це автономна система з 50-літровим резервуаром для попередньо змішаної води та пінного концентрату. Система приводиться в дію стисненим повітрям, що подається зі стандартного 6-літрового стального балону з повітрям, стисненим до 300 бар.
На все обладнання надається гарантія терміном на 1 рік. Сервісне обслуговування проводиться спеціалістами авторизованого сервісного центру.
Вінницькі лісівники провели з представниками кампанії зацікавлену професійну розмову, подякували за презентацію.
Підбиваючи підсумки заходу, Діденко В.І. підкреслив його важливість та необхідність:
- Сьогодні ми живемо у важкий час, коли всі сили спрямовуються, перш за все, на збереження територіальної цілісності України та перемогу над загарбниками. Проте ми маємо пам’ятати, що ліс – це державне багатство. Сьогодні, як ніколи, лісівники мають бути готовими дати відсіч вогню за будь-яких обставин, аби вберегти наші ліси!
Лісівники області закликають жителів Вінниччини дотримуватися правил безпечної протипожежної поведінки, не розводити у недозволених місцях вогонь, не спалювати сміття, після жнив - суху рослинність. Адже такі непотрібні і шкідливі для природи дії можуть стати причиною справжньої пожежі у лісі. Також нагадуємо, що згідно із розпорядженням начальника Вінницької обласної військової адміністрації С.Борзова перебування населення у лісі заборонено.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ