На Вінниччині лісівники Вінницького, Черкаського та Одеського ОУЛМГ завершили дводенні спільні тренування з ліквідації умовної лісової пожежі

20-21 травня  на базі Бершадського лісництва ДП «Бершадський лісгосп» Вінницького ОУЛМГ лісівники Вінницького, Черкаського та Одеського обласних  управлінь лісового та мисливського господарства провели дводенні спільні навчальні тренування з ліквідації умовної великої лісової пожежі. 
На ранок 21 травня умовна пожежа повністю ліквідована. Останні осередки відкритого вогню та тліючі залишки деревини були залиті водою.
Підбиваючи підсумки спільного комплексного навчання, перший заступник начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства В.І. Діденко підкреслив, що під час гасіння умовної великої лісової пожежі працівники державної лісової охорони Вінницького, Черкаського та Одеського ОУЛМГ показали високу готовність та професійність. Зведені загони відпрацювали навчання оперативно та злагоджено.
Заступник начальника відділу охорони і захисту лісу Державного агентства лісових ресурсів України І.Є. Віговський  наголосив, що подібні заходи  дають змогу і теоретично, і практично під час навчань заздалегідь чітко відпрацювати гасіння  великих пожеж із залученням сил та засобів інших областей.
Керівники зведених загонів Черкаської та Одеської областей щиро подякували Держлісагентству, Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Бершадському держлісгоспу за чітку організацію спільних навчань, за можливість обмінятися досвідом, побажали всім боротися з вогнем лише на навчальних тренуваннях.
Пам’ятаймо, що найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи. Лісівники нагадують: навіть один сірник за лічені хвилини може знищити насадження, що росли десятиліття. Тому важливо, щоб усі, хто відвідує ліс, виконували протипожежні правила, свідомо та відповідально ставилися до збереження зелених легенів нашої планети.