Лісівники Вінниччини щиро вдячні за привітання з професійним святом

Щороку у третю неділю вересня ми відзначаємо професійне свято працівників лісового господарства. Тому вчора з нагоди прийдешнього свята в адмінприміщенні Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися урочисті збори під головуванням начальника Вінницького ОУЛМГ Анатолія Бондаря, за участі голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова, заступника голови Вінницької обласної ради Дмитра Чаленка, заступника Вінницького міського голови Миколи Форманюка.
Очільник вінницьких лісівіників нагадав присутнім, що Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства – єдине в Україні, яке має понад 100-літню історію:
- У 1919 році Вінниця була столицею УНР, і саме тут уряд 14 лютого 1919 року прийняв «Тимчасовий закон про губерніяльних і повітових лісничих», утворивши таким чином спеціальний орган управління лісами Подільської губернії. Тобто і в ті часи питання долі лісу було важливим для суспільства. Як і для нинішніх українців це питання залишається актуальним, - зазначив Анатолій Омелянович. - Лісівники Вінниччини за роки Незалежності України з 1991 року створили майже 40 тисяч гектарів нових лісів! З 1944 року держпідприємства лісового господарства області шляхом лісорозведення та лісовідтворення створили майже 200 тисяч гектарів лісів. Ліси Вінниччини на сьогоднішній день займають площу 366,4 тис. га (13,8% її загальної площі). Для забезпечення оптимальної лісистості, а саме 15%, необхідно ще створити не менше 30 тис. га нових лісів. Дякуємо керівництву області та міста за співпрацю та за розуміння важливості лісового господарства. Дуже приємно, коли керівники та громадськість беруть участь у створенні лісів, підтримують ініціативи лісівників. Приміром, дуже позитивним є досвід співпраці міського голови Вінниці Сергія Моргунова та управління під час створення еколого-просвітницького пункту «Лісопарк». Сподіваємося на те, що сьогодні всі поставляться з розумінням до питання збільшення лісистості області.
В урочистій атмосфері Борзов С.С. сердечно привітав лісівників Вінниччини з професійним святом:
- Наш спільний обов’язок - збільшувати площі лісів області до оптимального рівня. «Обласна програма досягнення оптимального рівня лісистості у Вінницькій області на 2012-25 роки», яка діє в області, передбачає щорічне створення 800 га нових лісів на ділянках, непридатних для ведення сільськогосподарського виробництва. Саме такі заходи сприятимуть екологічній рівновазі та захисту сільськогосподарських земель від негативного впливу ерозійних процесів.
Вкрай актуальним завданням в області є проведення інвентаризації земельних, водних та лісових ресурсів. Площа лісів, що перебуває у постійному користуванні державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств становить 219,2 тис. га, із них за сприяння обласної адміністрації оформлено правовстановлюючі документи на площу 213,4 тис. га. (97%). Хочу відзначити активну роботу держлісгоспів у примноженні та збереженні лісів області. Разом маємо збільшувати площі лісів Вінниччини до оптимального рівня, підтримувати та посилювати екологічні та захисні функції лісу, готувати молоде покоління лісівників з європейським мисленням. Зі святом, шановні лісівники Вінниччини, бажаю вам здоров’я та успіхів! 
Підкреслив важливість лісівничої професії для українського суспільства, побажав лісівникам здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, успіхів у роботі та мирного неба Д.А. Чаленко:
- З таким сильним кадровим наповненням, як у лісівників Вінниччини, все задумане вдасться. Ви не лише створюєте та вирощуєте ліси для майбутніх поколінь, ви навчаєте сьогоднішню молодь, дітей любити, дбати про ліс та поважати працю лісівника. Еколого-просвітницька робота лісівників є актуальною та потрібною. Зі святом вас!
М.В. Форманюк наголосив на необхідності співпраці керівництва міста та лісівників:
- Від імені міського голови хочу привітати усіх працівників лісового господарства Вінниччини. Сподіваюся, що наша співпраця із року в рік лише міцнітиме. Ваша робота – важка, важлива, необхідна для українського суспільства. Тож усього найкращого вам, здоров’я, удачі, стабільності.
Голова облдержадміністрації Сергій Борзов, начальник управління Анатолій Бондар вручили ряд нагород лісівникам Вінниччини від Прем’єр-міністра України, Держлісагентства, Вінницької ОДА, Вінницької облради, обласного управління лісового та мисливського господарства, обласної організації профспілки працівників лісового господарства.