Лісівіники Вінниччини запрошують взяти участь в акціях «Створюємо ліси разом»! та «Озеленення планети»

З 21 березня до 17 квітня лісівники України проводять загальноукраїнську акцію «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України! Лісівники Вінниччини за час проведення акції висадять понад 5 мільйонів дерев!
Саме 21 березня відзначається Міжнародний день лісів, який у цьому році відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН проводиться під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) запрошує вінничан взяти участь і у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення планети» з весняного висаджування дерев, яка проводиться 10 квітня в 100 країнах світу. В цей день планується посадити 1 мільйон дерев!
У вересні 2020 року між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством лісових ресурсів України та Благодійною організацією «Озеленення України» підписано Меморандум про співпрацю щодо створення лісів, проведення загальнодержавних екологічних акцій з висаджування дерев та співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища.
У 2020 році першим дієвим кроком в реалізації Меморандуму стала Всеукраїнська акція з осіннього висаджування 1 мільйона дерев.
Активну участь в акції взяли усі державні підприємства лісового господарства Вінниччини, 50 учнівських лісництв, які діють на базі держлісгоспів, ветерани лісового господарства, оргкомітет Благодійної організації «Озеленення України» у Вінницькій області, волонтери, екоактивісти.
17 жовтня 2020 року, під час проведення загальнодержавної екологічної акції “Озеленення України», вінницькі лісівники встановили рекорд з осіннього висаджування дерев: висадили 109 тисяч штук дерев! В той день лісівники Вінниччини заліснили по області 28 ділянок загальною площею 26 га! На 28 ділянках 17 жовтня трудилося майже 700 чоловік.
А 10 квітня 2021 року лісівники Вінниччини на 28 ділянках площею 44 га посадять 195 тисяч дерев!
В рамках цьогорічних акцій територіальні громади, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування мають можливість долучитися до озеленення територій шкіл, дитячих садків, створення парків, скверів, алей.