До акції «Створюємо ліси разом» долучились жмеринські лісівники

На Вінниччині триває Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом», ініційована Держлісагентсвом лісових ресурсів України. Усі лісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства активно беруть участь у акції. Серед них – ДП «Жмеринський лісгосп» (директор П.В.Бандера, головний лісничий С.О.Мацюк).
У рамках акції проводили посадку лісу в Людовському лісництві (лісничий Зарицький Віктор Михайлович). Працювала дружна команда лісівників (держлісохорона, працівники лісництва) на чолі з лісничим.
Висаджували сіянці дуба звичайного в урочищі Людовська дача на ділянці площею 0,8 га. Дуб звичайний – традиційний аборигенний вид, головна лісотвірна порода наших лісів. Тому більшість культур у лісгоспі створюють за участю цієї породи з введенням інших цінних деревних порід.
Загалом під час весняної посадки лісу в 2021 році жмеринські лісівники планують відновити 47 га лісів. На сьогодні уже посаджено майбутні дерева на площі 15 га.
 Акція «Створюємо ліси разом» триватиме до 17 квітня. Тому усі охочі можуть долучитися до благородної місії створення лісів. Лісівники запрошують взяти участь у весняній посадці лісу та власними руками зробити внесок у збереження зелених легенів планети.
А 10 квітня держлісгоспи запрошують громадськість взяти участь у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення планети» з весняного висаджування дерев.