Новорічне ялинкове дерево – традиція, шарм свята, корисно для здоров’я...

Впродовж століть сім’ї на Новий рік та Різдво прикрашають дім святковим ялинковим деревом. Це традиція. Це шарм свята. Це користь, врешті-решт: хоч кілька днів мати у домі справжні сеанси аромотерапії, дихати ефірними випарами свіжої хвої. Казки, літературні твори, фільми, картини є свідками приходу в родини новорічного дерева, осередку свята...
А от ялинки, виготовлені із синтетичних матеріалів, завдають шкоди! Шкоди дітям, які їх торкаються, дихають біля них сполуками не найкориснішої частини таблиці Менделєєва. Шкоди навколишньому середовищу, переповненому неутилізованим пластиком! Могутні світові промислові гіганти з виробництва пластикових товарів відмовляються від виробництва штучних ялинок, склянок, коктейльних соломинок і т.д. на користь органічним матеріалам!
А у нас чомусь підтримують розповсюдження пластикових ялинок сумнівного виробництва!
Купивши живу ялинку, ви підтримуєте вітчизняного виробника, який дає робочі місця і зарплату вашим сусідам, а в бюджет місцевої громади та в державну казну, в пенсійний фонд – податки і збори.
Як правило, ялинки вирощують лісівники держлісгоспів (хоча є й приватні структури, які це роблять на своїй землі). Щороку лісівники закладають шкілки, спеціальні плантації хвойних порід, вирощують їх на ділянках, де взагалі дорослий ліс не може зростати. Частину ялинок заготовляють у процесі рубок догляду за лісом (проріджування). 
З моменту збору і підготовки до висівання насіння і до того часу, як ялинка потрапляє до споживача, проходить у середньому 5-8 років. Молоді насадження потребують ручного та механізованого догляду, вони хворіють, страждають від посухи і т. д. Тобто все це – праця багатьох людей протягом багатьох років.
Ціна на новорічні ялинки може відрізнятися від регіону і місця реалізації. Купити у лісгоспі чи лісництві, звісно, буде дешевше. 
Ялинки, заготовлені легально, марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).
Якщо наклейки чи бирки деревце не має, то його, значить, заготовили незаконно. І на цій підставі можна викликати поліцію для притягнення винного до відповідальності. Так, занонодавство передбачає за це штраф, бо дерева – це власність держави, а людина, що незаконно зрізала ялинку – лісопорушник. Упіймані на гарячому за незаконну вирубку новорічних дерев мають сплатити двічі: за заподіяну шкоду лісу та адміністративний штраф. В такій ситуації ви маєте справу з «ялинковими браконьєрами».
Отож, передсвяткова заготівля новорічних дерев не завдає шкоди лісові! Ті ялинки, які легально продаються, - результат цілеспрямованої праці, їх спеціально висівають, висаджують сіянці, доглядають і зрізають у певну пору, за аналогією до урожаю у садівників чи аграріїв.