Дошколярики у музеї лісу Вінницького ОУЛМГ

 
Сьогодні дізнавалися про таку необхідну професію, як лісівник, чим він займається, кого охороняє, одні із наймолодших відвідувачів музею лісу лісівничого еколого-просвітницького центру Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Екскурсію в цікавий світ природи провів прес-секретар Вінницького ОУЛМГ Станіслав Вовк. 5-ти та 6-річні вихованці четвертої старшої групи ДНЗ №19 м.Вінниці прийшли на урок природи не лише із педагогами, а й з мамами, бабусями і дідусями. Ще б пак, стільки всього цікавого, нового і корисного тут вони сьогодні дізналися! Тому було приємно і дорослим розділити із малечею цей радісний момент посвяти у таємниці лісового життя, тонкощі лісового господарства.
Дітки навперебій відповідали, для чого нам потрібні дерева, кисень, уважно слухали, як визначити вік дерева і які дерева ростуть у подільських дібровах. Дізналися, як садять майбутній ліс, розповідали, які дерева вже самі садили. Активно цікавилися тваринним світом рідного краю, запитували, слухали про зубрів, диких кабанів, дикого кота, крижнів, бобрів, птахів, розповідали, як потрібно рятувати й оберігати ліс, його мешканців. І залюбки фотографувалися.
Дитсадківці-«чомусики» - це наймолодші відвідувачі музею, однак і для маленьких відвідувачів такі зустрічі у справжньому святилищі лісової мудрості стають надзвичайно корисними та пізнавальними. Емоції переповнювали і дітей, і дорослих. Тому так не хотілося залишати музей лісу!
Лісівничо-просвітницька діяльність для вінницьких лісівників має особливо важливе значення. Вони проводять постійні фестивалі, акції, прес-конференції, конкурси. Багато зусиль прикладають для створення і функціонування учнівських лісництв, яких на базі держпідприємств лісового господарства області вже працює 50. Для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 58 лісівничо-екологічних просвітницьких пунктів.