Анатолій Бондар: головний критерій оцінки роботи кожного держпідприємства – інтереси держави, благополуччя людини!

Під головуванням начальника Вінницького ОУЛМГ Бондаря Анатолія Омеляновича третього жовтня відбулося засідання колегії  обласного управління лісового та мисливського господарства, на якому розглянуто питання стану роботи управління з персоналом на підприємствах лісового господарства; військового обліку і бронювання військовозобов’язаних та призовників, проаналізовано результати проведеного територіальним управлінням Рахункової палати аудиту ефективного використання бюджетних коштів, спрямованих на ведення лісового і мисливського господарства, охорону і захист лісів у лісовому фонді підприємств Вінницького ОУЛМГ.
Бондар А.О. проаналізував фінансово-господарську діяльність держпідприємств лісового господарства Вінниччини за 9 місяців 2019 рок.
Перед керівниками підпорядкованих управлінню державних підприємств лісового господарства Анатолій Омелянович поставив основну вимогу: забезпечити максимальне надходження коштів до каси держлісгоспів через збільшення реалізації деревної продукції та продукції побічного користування, посадкового матеріалу основних лісоутворюючих порід та декоративного посадкового матеріалу, суворе дотримання фінансової та розрахункової дисципліни, ефективне використання зароблених коштів.
Бондар А.О. наголосив, що лише максимальні надходження від ведення лісового господарства принесуть максимальні податки до державного та місцевих податків, дадуть змогу виплатити працівникам гідну зарплату, захистити й підтримати працівників, ветеранів лісового господарства. Потрібно ефективно господарювати, щоб мати кошти на створення лісів, догляд за ними, охорону й захист лісів, збереження кадрів.
Анатолій Омелянович саме під таким кутом проаналізував роботу кожного держпідприємства лісового господарства, заслухано пояснення директорів держпідприємств, які не виконують планових завдань.
На колегії з основними питаннями порядку денного виступили заступник начальника ВОУЛМГ Котенко В.Г., начальник відділу лісового господарства Мельник І.В., головний спеціаліст по роботі з персоналом Шмалюх А.М.
Кадрові питання у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства завжди стоять на першому місці.
Сьогодні на підприємствах ВОУЛМГ працює 1659 чоловік, 26% з яких – люди віком до 35 років, 61% - 36-55 років, 12% - 56-65 років. Зі стажем роботи 3-10 років маємо 43% працівників. У державній лісовій охороні 90% спеціалістів мають фахову освіту. Укомплектованість кадрами складає 97%. З відривом від виробництва навчається 23 людини, без відриву – 61.
За великим рахунком, підготовка справжнього лісівника починається ще зі шкільної парти, з учнівських лісництв, яких в області нараховується 50, з лісівничої родини, з династій лісівників. 
На Вінниччині готують майбутніх лісівників Вінницький національний аграрний університет, Іллінецький  державний аграрний коледж, Вінницький транспортний коледж, Вище професійне училище №41 м. Тульчин.
На засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства намічено ряд заходів щодо виконання в четвертому кварталі 2019 року планових завдань, інвентаризації лісових культур, співпраці з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування в питаннях виділення землі під заліснення, оформлення правовстановлюючих документів на землю, дотримання іншими лісокористувачами області Лісового кодексу.
Підсумовуючи роботу колегії, начальник управління Бондар А.О. наголосив, що головними критеріями роботи кожного держпідприємства є інтереси держави, людина, забезпечення її матеріальних і духовних потреб. А це можливо при одній умові – високоефективній роботі держпідприємства, що гарантує високі податки в державну казну і гідну зарплату працівникам, соціальну захищеність в непростий час, впевненість у завтрашньому дні, моральний комфорт.