Вінницькі лісівники запрошують на третій обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс»!

Перший обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс!» проведено у Вінниці 15 вересня 2018 року, другий, присвячений 100-річчю утворення обласного управління лісового та мисливського господарства, - 14 лютого 2019 року. А тепер вінницькі лісівники запрошують на третій, який пройде у обласному центрі 8 вересня!
Обласне управління лісового та мисливського господарства, держлісгоспи Вінниччини представлять вінничанам щоденне життя Подільського лісу. Лісівники пропонують гостям та учасникам фестивалю познайомитися з флорою й фауною Подільського лісу, лісовими культурами, лісовим насінням, продукцією побічного користування, вирощуванням посадкового матеріалу, базовими лісорозсадниками, теплицями...
Ви побачите, яку красу, навіть дуже екзотичну, лісівники вирощують для озеленення населених пунктів, садиб, як молоді деревцята приживлюються, як їх доглядають, як лісівники справляються із природними катаклізмами, як захищають молоді насадження від диких звірів... 
До вашої уваги – локації «Мисливське господарство Вінниччини», «Дикі тварини Поділля», «Найбільша в Україні вінницька популяція червонокнижного зубра».
Окремо буде представлено просвітницьку діяльність вінницьких лісівників. Феєричними будуть виступи членів учнівських лісництв, які діють на базі держлісгоспів.
Тут буде все: презентація держлісгоспів, різноманітні виставки, фотозони, конкурси, майстер-класи, вірші, пісні, хореографічні композиції від представників 50 учнівських лісництв області.
Суспільство повинно знати істинну правду про благородну працю лісівників-професіоналів. Адже у благородній справі створення лісів майбутнього випадкових людей немає. Адже ліс не росте сам по собі. Це ціла наука! Це мистецтво – створити і виростити ліс за всіма визначеними критеріями. І лісовим господарством, станом лісів, які дають здоров’я людині, мають перейматися всі! У вас буде можливість просто відпочити, поспілкуватися з творчими, унікальними, безмежно відданими лісу людьми, які не просто працюють у лісовому господарстві. Вони живуть Лісом! 
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, начальник управління А.О. Бондар сердечно дякують держлісгоспам області, педагогічним колективам, членам учнівських лісництв за вагомий вклад у проведення першого та другого обласних лісівничо-просвітницьких фестивалів і запрошують взяти активну участь у третьому фестивалі!
Приходьте 8 вересня на 14 годину на третій обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс!», який проходитиме у м. Вінниця, на Фонтанній площі Центрального парку культури і відпочинку.