Дашівські, бершадські та вінницькі лісівники здобули першість у трудовому змаганні

ідерами трудового суперництва між державними лісогосподарськими підприємствами Вінницького ОУЛМГ за результатами діяльності у третьому кварталі 2019 року стали ДП «Дашівське досвідне лісомисливське господарство» - 1 місце, (директор Кавуненко В.В., головний лісничий Криса В.Д.), ДП «Бершадський лісгосп» - 2 місце, (Краснєєв М.В., Сташенко В.А.), ДП «Вінницький лісгосп» - 3 місце (Попельнюк В.В., Ільченко В.В.).
Про це говорилось на засіданні колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, що проходило 6 листопада 2019 року під головуванням начальника управління А.О. Бондаря і яке розглянуло питання господарсько-фінансової діяльності держпідприємств лісового господарства області за 9 місяців 2019 року, санітарного стану лісів та заходів боротьби зі шкідниками і хворобами лісу.
При визначенні кращих держпідприємств у трудовому суперництві до уваги береться стан лісового господарства та лісових культур (об’єми заготовленого насіння, вирощеного посадкового матеріалу, успішність весняної лісокультурної кампанії, відсоток приживлюваності культур і т. д.), рівень охорони та захисту лісів (ефективність роботи рейдових бригад), стан мисливського господарства, лісозаготівельна та деревопереробна діяльність, рівень механізації при створенні та догляді за лісовими культурами. Враховується і критерій зростання обсягів реалізованої продукції, продуктивність праці, стан розрахунків підприємства по податках та обов’язкових платежах, стан оплати праці.
Варто зазначити,  що лідери трудового суперництва спромоглися досягнути взірцевих показників у роботі своїх лісогосподарських підприємств як у сферах лісорозведення, лісовідновлення, так і успішного ведення мисливського господарства, деревопереробної діяльності.
Лісівники області  ефективно використовують всі лісові ресурси для отримання максимальних фінансових надходжень, оскільки держава на ведення лісового господарства коштів не виділяє. За 9 місяців 2019 року ДП «Вінницький лісгосп» отримав від реалізації лісопродукції, деревообробки, від ведення мисливського господарства та реалізації іншої продукції, послуг 70,6 млн. грн., ДП «Бершадський лісгосп» - 50,9 млн. грн., ДП «Дашівське ДЛМГ» - 13,1 млн. грн. За рахунок деревообробного виробництва Вінницький лісгосп отримав 7,1 млн. грн.,  від реалізації лісопродукції – 62,7 млн. грн., від реалізації іншої продукції  - 676 тис. грн. Бершадський лісгосп – відповідно отримав 4,1 млн. грн., 46,2 млн. грн., 177 тис. грн. Від ведення мисливського господарства Дашівське ДЛМГ отримало 782 тис. грн. (відповідний період минулого року – 581 тис. грн.), що є найкращим показником серед інших у структурі Вінницького ОУЛМГ. Від реалізації іншої лісогосподарської продукції – 1,5 млн. грн. Отримані кошти лісгоспи спрямовують на охорону, відтворення лісів, закупівлю відповідної техніки та обладнання для здійснення лісокультурних заходів.
У ДП «Вінницький лісгосп» на ведення лісового та мисливського господарства за три квартали поточного року було спрямовано більше 63,5 млн. грн., в ДП «Бершадський лісгосп» - понад 47 млн. грн., в ДП «Дашівське ДЛМГ» - 11,5 млн. грн.
Підприємства постійно удосконалюють власні теплично-парникові господарства, створюють базу для вирощування декоративного посадкового матеріалу, розивають мисливське господарство, охороняючи та збільшуючи видову фауну мисливських угідь, забезпечують ведення полювання за сучасними цивилізованими нормами, а також створюють сучасні умови праці для працівників та забезпечуть безпеку на виробництві. На сьогодні загальна чисельність працюючих у системі держпідприємств Вінницького ОУЛМГ становить 1628 осіб. Найвища середньомісяна заробітна плата у бершадських та вінницьких лісівників.